Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-parolin

Papa uputio pozdrave sudionicima koncerta 'Progledaj srcem'

Papa Franjo primio je s oduševljenjem vijest o Duhovskom bdjenju kroz molitvu i glazbu koje će se održati na koncertu 'Progledaj srcem' 4. lipnja u Zagrebu, izjavio je u subotu 28. svibnja Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Kardinal Parolin o uhićenju kardinala Zena

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin u razgovoru s novinarima nakon skupa o papi Lucianiju, održanom na Sveučilištu Gregoriana, komentirao je uhićenje, u Hong Kongu, i puštanje na slobodu kardinala Zena, prenosi Vatican News 13. svibnja.

Kardinal Parolin o ratu u Ukrajini: „Oružje je slabo rješenje“

Državni tajnik Svete Stolice Kardinal Pietro Parolin branio je beskompromisno "ne" pape Franje ponovnom naoružavanju u vezi rata u Ukrajini. Oružje je slabo rješenje, međunarodna zajednica se mora radije usredotočiti na pregovore i pronaći novi stav prema ratu i miru, rekao je kardinal Parolin u petak 29. travnja u Rimu, prenosi Vatican News.

Hrvatski sabor i ove godine pokrovitelj komemoracije žrtvama Bleiburške tragedije

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je sastanak s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupom Želimirom Puljićem, generalnim tajnikom dr. Krunoslavom Novakom i nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem, a teme sastanka bile su obilježavanje središnje komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta, kao i posjet državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina Hrvatskoj.

Papa: Nedostatak poštovanja na granicama umanjuje nas u ljudskosti

Papa Franjo je uputio poruku povodom 70. obljetnice Međunarodne organizacije za migracije (International Organisation for Migration - IOM), u kojoj osuđuje iskorištavanje migranata kao sredstvo za razmjenu i žrtve političkih nadmetanja, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2