Budi dio naše mreže
Izbornik

Video o sadašnjem životu i stanju pape emeritusa Benedikta XVI.

Vatikan (IKA)

Tridesetominutni dokumentarni film u kojemu novinar Tassilo Forchheimer oslikava svakodnevicu Benedikta XVI. objavljen je 3. siječnja na bavarskoj TV mreži BR24, prenosi nedjelja.ba. 

Video snimka prikazuje ured Benedikta XVI. koji je pun različitih stvari i slika iz njegove rodne Njemačke, uključujući i sliku središnjega münchenskoga trga Marienplatza na kojemu je katedrala te srce od medenjaka s likom njegova rodnog mjesta Marktla na Innu.

„Uvijek sam veoma povezan s Bavarskom i svaku večer povjeravam našu zemlju Gospodinu“, rekao je Papa u miru. Također je navedeno da su samostanski kuhari koji su Talijani, naučili pripravljati bavarske specijalitete za umirovljenoga Papu.

U godinama nakon povijesnoga odreknuća Benedikta XVI. od službe 28. veljače 2013., vanjski je svijet postao njime fasciniran što je vidljivo iz sve većega broja televizijskih uradaka koji su se pojavili kod različitih kompanija kao što su: Netflix, Sky i HBO. Međutim, kako se moglo vidjeti i u prosincu 2019. unatoč činjenici da mu je snaga oslabila, Benedikt XVI. još je uvijek aktivan te je u suradnji s njemačkim katoličkim novinama Tagespost utemeljio zakladu koja će biti namijenjena za školovanje katoličkih novinara.

Ključne riječi:
Benedikt XVI. dokumentarni film