Budi dio naše mreže
Izbornik

Vijeće Hrvatske redovničke konferencije uputilo izraze podrške stradalima u potresu

Zagreb (IKA)

Vijeće Hrvatske redovničke konferencije uputilo je u srijedu 30. prosinca u ime svih članica i članova HRK-a izraze podrške stradalima u potresu.

Preuzvišeni oče biskupe Košiću,
u ime svih članica i članova Hrvatske redovničke konferencije u ovim tragičnim trenucima uzrokovanim katastrofalnim potresom koji je pogodio Vašu biskupiju izražavam Vama osobno, a preko Vas svim vjernicima Sisačke biskupije, kao i svim stradalnicima, našu kršćansku blizinu i molitveno zajedništvo. Naše molitve osobito su usmjerene za smrtno stradale kako bi ih Gospodin primio u svoje Kraljevstvo i za njihove bližnje da im udijeli snagu ne klonuti duhom u ovim teškim trenucima.

Članice i članovi Hrvatske redovničke konferencije – od kojih su neki i sami pogođeni posljedicama potresa – će se angažirati te u skladu sa svojim mogućnostima karitativno pomagati u otklanjanju posljedica ove nepogode, a kao prvi znak konkretne pomoći odlukom Vijeća HRK na račun Vašega biskupijskog Caritasa uplatit ćemo 100.000 kuna.

Nastojeći u ovim tragičnim događajima osim opravdane nesigurnosti razaznavati i trenutno nam nedokučive znakove Božje providnosti srdačno Vas pozdravljamo u Kristu.