Budi dio naše mreže
Izbornik

Virtualna opća skupština CCEE-a

St Gallen (IKA)

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) ovogodišnju opću skupštinu najavljenu od 25. do 27. rujna u Pragu, održat će samo internetskim putem 25. i 26. rujna.

S obzirom na trenutačno pogoršanje stanja zaraze koronavirusa u Češkoj i epidemioloških mjera drugih zemalja u borbi protiv Covida 19 u odnosu na putovanja u Češku, predsjednici nacionalnih biskupskih konferencija sudjelovat će na skupštini virutualnom vezom, ističe se u priopćenju CCEE-a.

Tema ovogodišnje skupštine je „Crkva u Europi nakon pandemije. Perspektive za stvaranje i zajednicu”. Polazeći od enciklike pape Franje Laudato si’ na petu obljetnicu njezina objavljivanja, i s obzirom na ono što se diljem svijeta događa zbog pandemije Covid-19 europski biskupi razmatrat će o tim promjenama i posljedicama koje pandemija donosi.

U središtu radova su religijska, pastoralna i gospodarska pitanja nakon koronavirusa te će polazeći od ta tri aspekta svaki predsjednik nacionalnog episkopata predstaviti stanje u svojoj biskupskoj konferenciji. U zajedničkim raspravama naglasak će biti na novim uvidima koje je donijela pandemija i značenju koje to ima na skrb o stvorenome, ističe se u priopćenju.