Budi dio naše mreže
Izbornik

Višestruko slavlje dominikanki u Korčuli

Korčula (IKA)

Dominikanke u Korčuli proslavile su u subotu 2. listopada svetkovinu svetih Anđela čuvara, zaštitnika Kongregacije, tri sestre započele su novicijat, dvije su obnovile privremene zavjete na godinu dana, a četiri redovnice zahvalile na 60 godina služenja Bogu, Redu i narodu.

Na svetkovinu svetih Anđela čuvara prije misnog slavlja koje je u koncelebraciji s dominikancima i svećenicima okolnih župa predvodio provincijal hrvatskih dominikanaca fr. Slavko Slišković OP, obredom primanja u novicijat dvogodišnje razdoblje pripreme na polaganje zavjeta počele su Anđelina s. Josipa Budimir, Ana s. Dominika Ćurić i Antonija s. Marta Marija Šutalo. Iz ruku časne majke s. Jake Vuco primile su redovnički habit i krunicu te Konstitucije, a potom ih je časna majka povjerila učiteljici novicijata s. Josipi Otahal te preporučila u molitve ostalim sestrama.

Na misi su privremene redovničke zavjete na godinu dana obnovile s. Manes Puškarić i s Jana Dražić, a zahvalu Bogu za 60 godina redovništva izrekle su s. Regina Vučić, s. Terezina Doždor, s. Diana Baćak i s. Gracija Radošević. Fr. Slavko je u propovijedi redovnicama i prijateljima približio lik anđela kakav nalazimo u Svetom pismu, a potom se obratio sestrama koje na poseban način slave. Potaknuo ih je da budu otvorene vodstvu Duha Svetoga te žive u sadašnjem trenutku. Jer, rekao je, ne daje časna majka dvije godine novicijata niti možemo biti sigurni da imamo godinu do sljedeće obnove zavjeta ili vjernost do kraja života – umjesto planiranja kako ćemo biti bolji za dan, dva ili mjesec dana, trebamo pokušati biti dobri sada, jer je upravo sada jedini trenutak koji imamo kako bismo činili dobro.

Zahvalio je svim sestrama na zajedništvu i povjerio ih zaštiti svetih anđela čuvara, navodi se u izvješću objavljenom na mrežnoj stranici Kongregacije svetih Anđela čuvara sestara dominikanki.

Ključne riječi:
dominikanke korčula