Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici Brnaza proslavili Gospu Lurdsku

Sinj (IKA)

U zajednici sv. Nikole Tavelića u Brnazama u nedjelju 10. veljače proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice zajednice i mjesta. Euharistijsko slavlje u dvorani mjesnog Doma kulture predvodio je provincijski duhovni asistent i promicatelj duhovnih zvanja fra Josip Repeša, uz koncelebraciju fra Stjepana Matića i fra Antonija Mravka.

Slavlje je počelo procesijom Gospinim kipom koji je obnovljen i blagoslovom vjernicima predan na štovanje. Za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta krštenja. Članicom Crkve postala je djevojčica Josipa Čarić, kćer Kristine i Ante Čarića.

Pjevali su članovi Dječjeg i Mješovitog zbora pod ravnanjem Jelene Mihaljević i s. Dominike Vrdoljak.

Fra Josip je predvodio i trodnevnu duhovnu pripravu. Tijekom trodnevnice vodio je vjernike kroz četiri teme Božje prisutnosti u liku Bezgrešne Djevice koja se ukazala Bernardici u Lurdu: „Bog pohodi narod svoj“, “Bog pogleda narod svoj” „Bog pouči narod svoj“ i „Bog posveti narod svoj“.

Duhovna priprava počela je u četvrtak 7. veljače, cjelodnevnim euharistijskim klanjanjem. Sljedeći dan bio je posvećen bolesnima i nemoćnima zajednice, a za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta bolesničkog pomazanja. U subotu 9. veljače nakon misnog slavlja održana je Služba svjetla, procesija s Gospinim kipom i svijećama. Toga dana Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara iz Sinja provelo je akciju mjerenja tlaka i razine šećera u krvi.