Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjeronaučna olimpijada u Krčkoj biskupiji

Krk (IKA)

Završnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike osnovnih škola s područja Krčke biskupije u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije održana je ponedjeljak 2. ožujka u prostorima OŠ „Fran Krsto Frankopan“ u Krku u područnoj školi Punat. Na završnom natjecanju, koje je imalo za temu "Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkova karizma u Hrvatskoj", sudjelovalo je devet osnovnoškolskih ekipa.

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Fran Krsto Frankopan“ iz Krka u sastavu Vanesa Depikolozvane, Doris Jurina, Adrian Polonijo i Emelia Prah pod vodstvom vjeroučiteljice Vesne Avsec. Oni će zastupati Biskupiju na državnom natjecanju. Drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk, PŠ Vrh, a na treće mjesto plasirala se ekipa OŠ Fran Krsto Frankopan“ Krk, PŠ Baška.

Na državnom natjecanju srednjih škola Krčku biskupiju zastupat će ekipa SŠ Ambroza Haračića iz Malog Lošinja u sastavu Paola Cesarić, Magdalena Karčić, Ana Mikić i Josip Mikić pod vodstvom s. Katarine Mikić.

Vjeronaučna olimpijada započela je molitvom. Riječi pozdrava i dobrodošlice natjecateljima i njihovim mentorima uputila je i uspjeh poželjela vjeroučiteljica Martina Jurjević, voditeljica PŠ Punat, uime ravnatelja OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk. Uime krčkog biskupa Ivice Petanjka govorio je generalni vikar Krčke biskupije dr. Franjo Velčić, a nazočnima se obratio i predstojnik Katehetskog ureda Anton Peranić. Nakon toga pristupilo se natjecanju koje se sastojalo od tri dijela: pisanoga testa, tombole i milijunaka.

Na kraju su podijeljene nagrade natjecateljima i njihovim voditeljima koje je darovao biskup Petanjak.