Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjeronaučna olimpijada Varaždinske biskupije

Varaždin (IKA)

Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje iz vjeronauka za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske biskupije s temom „Socijalni nauk Crkve“ održano je u petak, 22. ožujka, izvijestio je Katehetski ured Varaždinske biskupije.

Za natjecatelje osnovnih škola domaćin je bila Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, a za natjecatelje srednjih škola „Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola“ u Varaždinu.

U kategoriji osnovnih škola natjecanju je, na temelju postignutih rezultata sa školske razine natjecanja, pristupilo sedam ekipa. Među njima najbolji rezultat ostvarili su vjeroučenici OŠ Trnovec pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Ljiljane Mišak, drugo mjesto zauzela je OŠ Koprivnički Ivanec, a treće OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, Koprivnica.

U kategoriji srednjih škola natjecalo se ukupno pet ekipa (četverogodišnji i trogodišnji program). U četverogodišnjem programu prvo mjesto osvojili su vjeroučenici Prve gimnazije Varaždin pod vodstvom mentora Krunoslava Bureka, drugo mjesto zauzeli su vjeroučenici Medicinske škole Varaždin, dok je treće mjesto pripalo vjeroučenicima Srednje škole Ivanec. U trogodišnjem programu srednjih škola natjecanju je pristupila Obrtnička škola Koprivnica.