Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjeroučitelji pokrenuli katolički portal „Mreže Riječi“

Split (IKA)

„Mreže Riječi“ katolički je portal koji su pokrenuli vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije sa svojim suradnicima u cilju širenja Božje riječi dalje od školskih učionica i vjeronaučnih dvorana.

„Mreže Riječi“ portal je koji okuplja katolike aktivne na području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, teologije, medicine, komunikacijskih i drugih znanosti.

Kolumne, koje čine sastavni dio ove platforme, okupljaju više od trideset različitih autora. Svaki od kolumnista donosi temu iz svojega područja djelovanja: obiteljska problematika i pastoral, odgoj i obrazovanje, teologija, filozofija, književnost kršćanskog nadahnuća, kulturna, povijesna i zavičajna baština te tradicionalni i novi mediji. Donosit će također i svjedočanstva kršćanskog života.

Prvi gost „Mreže Riječi“ bio je Gibonni. On je ostavio velik trag u vjeronaučnoj nastavi kroz pjesme koje vjeroučitelji koriste na svojim satovima. Njegovi stihovi nose poruke ljubavi, opraštanja, milosti, milosrđa, radosti, rađanja života i svega onoga što život čini lijepim pa su djeci i mladima putokazi prema temeljnim kršćanskim istinama.

Za razliku od službene stranice Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, koja i dalje ostaje aktivna te usmjerena prvenstveno prema vjeroučiteljima kao podrška njihovu radu, platforma „Mreže Riječi“ želi zahvatiti šire, sve do onih koji žele živjeti od Božje riječi i koji je žele naviještati.

Uredničko vijeće sastoji se od osoblja Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije te od nekoliko vjeroučitelja suradnika. Najuže uredničko vijeće čine: dr. sc. Jadranka Garmaz, predstojnica Katehetskog ureda, dr. sc. Nenad Palac, Mario Žuvela, dipl. teolog i Ivana Raspudić, mag. paed. relig. et catech.