Budi dio naše mreže
Izbornik

Vođinci: Župljani Župe Kraljice Svete Krunice hodočastili u Marijansko svetište u Krasno

Vođinci/Krasno (IKA)

Župljani vođinačke Župe Kraljice Svete Krunice hodočastili su u subotu, 25. svibnja 2024. u Svetište Majke Božje od Krasna.

Ujutro u 4:30, 55 župljana predvođenih župnikom vlč. Antom Šiškom uputilo se na hodočašće u Marijansko hodočašće u Krasno. Svetište Majke Božje od Krasna smješteno je na sjevernom proplanku Velebita. Krasno Polje se nalazi na 713 m nadmorske visine, oko 30 km ponad Senja. Put prema svetištu bio je obilježen razgovorom, molitvom Časoslova, pjesmom i krunicom.

Nakon što su stigli u svetište, održano je svečano misno slavlje u svetištu koje je predvodio župnik Šiško, a koncelebrirao je voditelj svetišta don Stjepan Zeba. Nakon mise bio je organiziran zajednički ručak u hotelu iznad svetišta. Poslije ručka svi su vjernici imali slobodno vrijeme za sebe.

Potom su se uspeli prema postajama križnoga puta gdje su molili pobožnost križnoga puta. Nakon programa u svetištu, uputili su se prema Senju gdje su imali slobodno vrijeme sve do 18 sati. To je vrijeme svatko iskoristio kako je htio. Nakon toga, vjernici su se uputili prema Vođincima. Put kući obilježila su svjedočanstva i razgovor vjernika sa župnikom, pjesma i molitva.