Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-kraljice-svete-krunice

Šalatski sjemeništarci i odgojitelji hodočastili u Đakovačko-osječku nadbiskupiju

Sjemeništarci i odgojitelji Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu su od petka 17. do nedjelje 19. studenoga 2023. hodočastili u Đakovačko-osječku nadbiskupiju, te se uključili u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koje je Đakovačko-osječka nadbiskupija 24. godinu zaredom organizirala u okviru Nadbiskupijskog spomen-hodočašća u Vukovar 18. studenoga.

Preminuo fr. Ljudevit Josip Jeđud

Fr. Ljudevit Josip Jeđud, član Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije i Samostana Kraljice Svete krunice preminuo je u petak 17. studenog 2023. u Zagrebu, okrijepljen svetim sakramentima, u 86. godini života, 65. redovništva i 60. godini svećeništva.

Biskup Gorski zaredio za svećenika fr. Iliju Lešića

Dominikanac fr. Ilija Lešić je polaganjem ruku zagrebačkoga pomoćnog biskupa Mije Gorskog zaređen za prezbitera na blagdan sv. Alberta Velikog, u srijedu 15. studenog 2023., u samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice Svete krunice u Zagrebu.

Blagoslov vozila i akcija MIVA u Vođincima

Blagoslov vozila upriličen je u nedjelju 23. srpnja u Župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima. Tom su prilikom župljani prikupljali pomoć za akciju MIVA (misijska vozila).

Biskup Prosper Balthazar Lyimo u Vođincima i Tordincima

Svečane mise u filijali u Novim Mikanovcima te u župnoj crkvi u Vođincima na Prvu nedjelju došašća, 27. studenoga, kao i u Tordincima idućeg dana, predvodio je mons. Prosper Balthazar Lymio, pomoćni biskup nadbiskupije Aursha u Tanzaniji.

1 2