Budi dio naše mreže
Izbornik

Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ pod geslom „Zagrli život“ u Slavonskom Brodu započeo je u srijedu 13. listopada večernjim misnim slavljem u župi Gospe Brze Pomoći, na kojem se molilo za uspjeh akcije i za one kojima će volonteri pomagati.

Predvodeći misno slavlja studentski kapelan Robert Farkaš volonterima je posvijestio važnost te akcije, kako za one kojima će pomagati tako i za njih same. Iskazao je i svoju radost što se na tom četvrtom u nizu projektu u tome gradu okupilo čak 210 volontera, među njima najviše srednjoškolaca i mladih.

„Raduje me, jer vidim da ta akcija budi interes i postaje nam prigoda da pokažemo onu svoju najbolju stranu. Što nas je više to nam je ljepše, jer puno toga dobroga jedni od drugih možemo naučiti. Na ovoj misi molimo da ova naša akcija doista bude uspješna ne samo što ćemo nekom nešto dobroga učiniti – okrečiti, očistiti, drva nacijepati, nego što ćemo biti glasnici i graditelji Božjega kraljevstva. To je doista najuzvišeniji zadatak svakoga kršćanina. Budimo ovih dana jedni drugima na radost, upoznajmo se i povežimo bolje međusobno i znajmo da smo pozvani u ova dva dana u svome gradu doista biti znak Božje ljubavi“, poručio je volonterima kapelan Farkaš.

Volonteri Slavonskog Broda u ovogodišnjem projektu „72 sata bez kompromisa“ planiraju ostvariti 22 akcije od kojih 16 kod pojedinaca u gradu, a ostalih šest u brodskim udrugama.