Budi dio naše mreže
Izbornik

Vrhbosanski i splitsko-makarski nadbiskup posjetili župana Bobana

Split (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić i splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša posjetili su 14. studenoga splitsko-dalmatinskoga župana Blaženka Bobana.

Povod sastanku bilo je potpisivanje ugovora Splitsko-dalmatinske županije sa Zakladom  Vrhbosanske nadbiskupije, neprofitnom organizacijom sa sjedištem u Vukovaru koja provodi humanitarne i socijalne aktivnosti.

Tom zgodom razgovarali su i o drugima temama od zajedničkoga interesa. Sastanku su, među ostalim, nazočili: generalni vikari dviju nadbiskupija mons. Slađan Ćosić i don Franjo Frankopan Velić, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić, zamjenik pročelnika Kabineta župana Ivan Baćak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Župan Boban podsjetio je kako je Županija i do sada pomagala Hrvate u Bosni i Hercegovini. „Podsjetit ću da smo s kardinalom Vinkom Puljićem uređivali knjižnicu u zgradi Nadbiskupije. Pomagali smo i u Glamoču i Tomislavgradu, a sada aktivno radimo na pomoći izgradnje vrtića na Kupresu. S predsjednikom Caritasa Mostarsko-duvanjske nadbiskupije don Željkom Majićem radimo na projektu palijativne skrbi u Grudama“, naglasio je župan Boban.

Nadbiskup Vukšić zadovoljan je zbog današnjeg sastanka. „Povod današnjega dolaska je organizirano pomaganje sa strane Županije i drugih različitih ustanova s ovoga područja Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije koja je osnovana prije nekoliko godina i koja se na ovaj način brine da okuplja ljude, plemenite dobrotvore koji žele pomagati“, izjavio je nadbiskup Vukšić.

Nadbiskup Kutleša izrazio je također zadovoljstvo današnjim susretom. „Zahvaljujem svima onima koji su osigurali da se ovi današnji sporazumi mogu potpisati, pogotovo županu Bobanu i njegovim suradnicima. Želio bih da ova suradnja sve više raste i da bude na korist svima onima kojima je namijenjena“, zaključio je nadbiskup Kutleša.