Budi dio naše mreže
Izbornik

Vrijedna pomoć Vlade Republike Hrvatske

Zagreb (IKA)

Na molbu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o jednokratnoj pomoći zagrebačkom Caritasu iz robnih rezervi Republike Hrvatske koja se sastoji od 190 tona prehrambenih proizvoda u kunskoj protuvrijednosti od 4,5 milijuna kuna, izvijestio je u srijedu 1. prosinca zagrebački Caritas.

Posredstvom zagrebačkog Caritasa pomoć će biti raspoređena dijecezanskim Caritasima te pravoslavnim i islamskim karitativnim organizacijama u Hrvatskoj.
Odluku o preuzimanju donacije ravnateljici zagrebačkog Caritasa s. Jeleni Lončar uručio je državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić u nazočnosti umirovljenog ravnatelja Caritasa Križevačke eparhije o. Ivana Radeljaka, ravnatelja Caritasa Sisačke i Varaždinske biskupije te predstavnika muslimanskih i pravoslavnih organizacija.
Donacija prehrambenih proizvoda u financijskoj protuvrijednosti 4,5 milijuna kuna, kao i prethodnih godina, bit će raspodijeljena (nad)biskupijskim Caritasima u Hrvatskoj, Caritasima župa Vukovar, Knin i Sv. Duh – Zagreb, Ziratu Islamske zajednice u Hrvatskoj te Makedonskoj pravoslavnoj Crkvi u Hrvatskoj i Srpskoj pravoslavnoj općini Zagreb.
„Nalazimo se u vremenu sve veće oskudice i neimaštine, u vremenu materijalne i duhovne krize društva. Ova pomoć uoči najvećeg kršćanskog blagdana – Božić brojnim obiteljima diljem Hrvatske ovo predblagdansko vrijeme učinit će barem malo radosnijim te im olakšati svakodnevnu borbu za preživljavanje. Stoga zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske što prepoznaje značenje prisutnosti Caritasa među potrebnima te preko donacije iz strateških robnih zaliha kontinuirano, već osamnaest godina, daje doprinos u pomoći najsiromašnijima“, istaknula je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije prilikom preuzimanja donacije.