Budi dio naše mreže
Izbornik

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava primio u službenom posjetu kardinala Vinka Puljića

Vukovar (IKA)

U ponedjeljak 6. rujna gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, te župnikom Župe sv. Josipa Radnika fra Slavkom Milićem i župnikom Župe Kraljice Mučenika Zvonimirom Martinovićem, primio je u službenom posjetu Gradu Vukovaru vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita kardinala Vinka Puljića s delegacijom, objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Vukovara - vukovar.hr.

„Sastanak je tekao u smjeru upoznavanja s položajem te opstankom Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i ciljevima Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije. Nedvojbeno je da kao ratom pogođeno područje vrlo dobro razumijemo sudbinu i potrebe osiguravanja uvjeta dostojnih normalnog života svakog čovjeka, stoga smatram kako je u pogledu pružanja pomoći potrebitima važan svaki korak koji kreće od pojedinca. Nužno je produbljivati svijest o potrebi opstanka Hrvata na prostorima Bosne i Hercegovine, posebice Vrhbosanske nadbiskupije te će Grad Vukovar u tom pogledu dati svoj doprinos.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava.

„Gradonačelnika Penavu detaljnije sam upoznao sa stanjem nas Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini te s radom Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije i onim čemu težimo“, rekao je kardinal Vinko Puljić te zahvalio Gradu Vukovaru i gradonačelniku Penavi na prijemu.

Nakon sastanka uslijedila je svečanost potpisivanja ugovora na kojemu je Grad Vukovar te još 15 drugih pravnih i fizičkih osoba pristupilo Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije ima sjedište u Vukovaru, a ona svojim djelovanjem teži unaprjeđenju ljudskog i kršćanskog dostojanstva svakog čovjeka, navodi se na mrežnim stranicama Grada Vukovara – vukovar.hr.