Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: metropolit-vrhbosanski-kardinal-vinko-puljic

Proslavljena svetkovina sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju

Svetkovina sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljena u Podmilačju kod Jajca u BiH, u dolini Vrbasa. Prije svetkovine obavljene su devetnica i trodnevnica. Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u srijedu 24. lipnja predvodio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić.

Javna zahvala kardinala Puljića nakon mise za žrtve Bleiburga i Križnog puta

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić nakon mise u Sarajevu, koja je održana u sarajevskoj katedrali u subotu 16. svibnja zahvaljujući angažmanu snaga reda, uputio je javnosti svoju poruku zahvalnosti, prenosi u subotu navečer 16. svibnja portal Katoličkog tjednika - Nedjelja. Poruku kardinala Puljića prenosimo u cijelosti.

Svećenici u Vrhbosanskoj nadbiskupiji ponovno mogu slaviti mise s narodom

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić poslao je na 3. uskrsnu nedjelju, 26. travnja 2020. u Sarajevu u aktualnoj pandemiji koronavirusa, nove „Upute i poruka dušobrižničkom svećenstvu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji“, prenosi KTA. Upute i poruku kardinala Puljića prenosimo u cijelosti.

Kardinal Vinko Puljić predvodio Svehrvatsku posvetu u Sarajevu

Na Nedjelju Božjeg milosrđa 19. travnja s početkom u 15 sati u sarajevskoj prvostolnici Presvetog Srca Isusova, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je Svehrvatsku posvetu. Videosnimka posvete je u prilogu, prenosi u nedjelju 19. travnja internetski portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

1 2