Budi dio naše mreže
Izbornik

XVI. riječki planinarski križni put ipak će se održati

Rijeka (IKA)

Akademsko katoličko društvo “Jeronim”, Povjerenstvo za pastoral Riječke nadbiskupije, Povjerenstvo za pastoral mladih Riječke nadbiskupije i Zdrug katoličkih skauta trebalo je i ove godine u subotu 28. ožujka u 13.30 sati povesti vjernike stazom Riječkog planinarskog križnog puta, no zbog pandemije koronavirusa, ova pobožnost morala se otkazati. Ipak, AKD “Jeronim” pronašlo je alternativno rješenje i snimilo ovaj Križni put kako bi se mogao održati.

U subotu 28. ožujka u 13.30 sati, u vrijeme kada bi riječki nadbiskup Ivan Devčić prvi uzeo križ i započeo ovu pobožnost, na facebook stranici Riječke nadbiskupije vjernici će moći sudjelovati u ovoj pobožnosti u toplini svojih domova. Tekst je pripremio o. Vatroslav Halambek, DI, a čitaju ga: Kristina Pilipović, Helena Anušić i o. Ivan Dominik Iličić. Montažu potpisuje o. Ivan Dominik Iličić.

Križni put sniman u dominikanskoj crkvi Sv. Jeronima jer se ove godine obilježava 1.600. obljetnica od smrti ovoga sveca čije ime nosi i Društvo, kazala je predsjednica AKD “Jeronim”, Kristina Pilipović. Dodala je da se u tekstu križnoga puta autor spominje hrvatskih mučenika, svetaca i svetica koji su vjernicima stavljeni kao uzori za nasljedovanje. „No, ne samo tekstualno, nego i vizualno želimo vjernicima približiti ovu pobožnost kako bi im omogućili da zaista budu u duhu korizme s Isusom na njegovom križnom putu“, poručila je Pilipović.

AKD “Jeronim” zahvaljuje dominikanskom samostanu u Rijeci koji im je prije desetak dana ustupio prostor za snimanje, a vjernike pozivaju da im se u molitvi pridruže koračajući srcem i ruku sklopljenih na molitvu.