Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagreb: Autor bloga „Pints with Aquinas“ Matt Fradd gostovao u grkokatoličkoj konkatedrali

Zagreb (IKA)

Autor bloga „Pints with Aquinas“ Matt Fradd gostovao je u petak, 24. svibnja 2024. u grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu, izvijestila je Križevačka eparhija.

Gostovanje, u sklopu kojeg je grkokatolički intelektualac i australac koji živi u Sjedinjenim američkim državama (Ohio) Fradd govorio o svojem obraćenju, organizirali su Križevačka eparhija i izdavačka kuća „Kyrios“.

Fraddov podcast i Youtube kanal o vjerskim temama prati više od 500 tisuća pretplatnika. U crkvi je Fradd govorio o svom putu od agnosticizma do kršćanstva te odgovarao na bojna pitanja mladih o življenju vjere u današnjem svijetu, o obiteljskoj duhovnosti, svjedočenju i drugim temama važnim za suvremene kršćane.

Grkokatolicima je poručio da čuvaju svoj obredni i duhovni identitet i njime obogaćuju Katoličku Crkvu, a kršćanima koji žive u sekulariziranim državama – gdje je odnos prema vjeri često neprijateljski – poručio je da je bitno pronaći prijatelje kršćane i družiti se s njima.

Prije Fraddova svjedočenja zagrebački župnik o. Nenad Krajačić i župni vikar o. Miroslav Barničko služili su svetu liturgiju na kojoj se velik broj vjernika pričestio Svetim Kristovim Tajnama. Mnogi su se i ispovjedili. Nakon svjedočenja uslijedilo je neformalno druženje u prostorima Grkokatoličkog sjemeništa, izvijestila je Križevačka eparhija.