Budi dio naše mreže
Izbornik

Zbor slavonskobrodske Župe Gospe Brze Pomoći „zagrlio pjesmom starije“

Slavonski Brod (IKA)

U večernjim satima svetkovine Velike Gospe, u subotu 15. kolovoza, 30-ak članova velikog zbora slavonskobrodske Župe Gospe Brze Pomoći predvođenih s. Cecilijom Kolarić i župnikom Ivanom Lenićem, marijanskim pjesmama i molitvom razveselilo je korisnike Doma za starije i nemoćne osobe koji se nalazi na području njihove župe.

Pozivu pape Franje da se u vremenu pandemije Covida-19 posvjedoči blizina starijima uslijed usamljenosti, koji je prihvatilo Vijeće za obitelj i život Hrvatske biskupske konferencije te pozvalo klape i pjevačke skupine da uoči, na sam dan ili dan nakon Velike Gospe „zagrle pjesmom“ starije osobe u okolišu domova za starije i nemoćne, te im marijanskim i drugim pjesmama donesu radost i nade, odazvali su se i vjernici Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Uz gitare i tamburice ispred Doma pjesmom „Zdravo Marijo“ izmamili su na početku korisnike na njihove prozore, koji su kroz pola sata s njima zajedno pjevali ostale lijepe marijanske pjesme kao i molitvu koju je predvodio župnik Lenić.

Svjestan kako im nije nimalo lako biti u domu u svojevrsnoj izolaciji zbog pandemije, župnik Lenić ohrabrio je korisnike.

„Kako ne možemo već duže vrijeme k vama ovim susretom željeli smo vam posvjedočiti svoju blizinu i pokazati da smo zajedno i da smo vam blizu. Želimo vas večeras ‚zagrliti marijanskim pjesmama‘, rekao je uz ostalo župnik Lenić pozvavši ih sve na strpljenje.

Putem razglasa pozdravio je i one nepokretne i bolesne u stacionaru koji ih ne vide, ali čuju, te je posebno za njih molio. Nakon blagoslova, mašući jedni drugima, rastali su se zajedno pjevajući „Čuj nas Majko“.

Bio je to doista susret radosti kako za korisnike Doma tako i za pjevače, koji su također, kako su rekli, doživjeli posebnu radost te posvjedočili da je doista blaženije davati, nego primati.