Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvala za dar suradnje i prijateljstva u povodu smrti s. Karoline Miljak

Varaždin (IKA)

Od preminule tajnice Odbora za pastoral Roma HBK i članice Družbe Klanjateljica Krvi Kristove s. Karoline Miljak djelatnici i suradnici u pastoralu Roma Varaždinske biskupije oprostili su se biranim riječima koje prenosimo u cijelosti.

„Ljubav vjeruje!“
U ranojutarnjim satima ove nedjelje, na blagdan Krštenja Gospodinova, zatekla nas je tužna vijest o smrti poštovane i drage naše s. Karoline Miljak, tajnice Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral Roma i naše dugogodišnje pratiteljice i suradnice u aktivnostima vezanim za biskupijski pastoral Roma.
Zahvalni smo dragom Bogu za svaki proživljeni životni i pastoralni trenutak s našom s. Karolinom koja nas je istinski s radošću i velikim strpljenjem i upornošću bodrila u raznim situacijama na terenu u radu s romskim zajednicama diljem naše biskupije.
S. Karolina, u našim kolektivnim uspomenama, biti će zapamćena kao časna sestra koja je imala neiscrpnu radnu energiju i obilje kršćanske sućuti i ljubavi prema svakom čovjeku kojega je susretala. Nama njezinim bliskim suradnicima, danas jače nego ikada, odzvanja u srcu misao s kojom je često započinjala određene radne susrete, a u kojoj je sažeta i pedagogija Božje ljubavi prema svakom čovjeku: „Najlakše je odustati od čovjeka. Prijatelji ne činimo to nego se zauzimajmo jedni za druge u svim prilikama života!“
Molimo Gospodina da joj On bude vječna nagrada za svu dobrotu kojom je prožela naše živote. Ostat će trajno prisutna u našim srcima i u našem daljnjem radu“.