Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvalna misa u prigodi 124. obljetnice rođenja bl. Stepinca

Krašić (IKA)

Zahvalno večernje euharistijsko slavlje u prigodi 124. obljetnice rođenja bl. Alojzija Stepinca u nedjelju 8. svibnja u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću predvodio je preč. Nikola Jurković, gornjostubički župnik i dekan Stubičkog dekanata.

Preč. Jurković poručio je da je naš blaženik bio živa slika uskrsloga Gospodina među svojim vjernicima, a njegov put bio je put izgradnje Crkve i njezinoga zajedništva.

Povezujući Nedjelju Dobroga Pastira i bl. Alojzija Stepinca, preč. Jurković istaknuo je da je upravo naš blaženik bio dobri pastir koji je znao čuti onaj pravi glas. „Kolike muke i patnje je prošao u životu i uvijek je znao razaznati onaj pravi glas koji ga je vodio prema vječnim nepropadljivim životnim vrijednostima koje je iz dana u dan gajio, koje je iz dana u dan unatoč križevima, bolima i teškoćama svjedočio“, rekao je preč. Jurković.

Pojasnio je da je bl. Stepinac u svakom segmentu bio korak ispred svih. „Premda su mu u životu mnogi postavljali razne smicalice, premda je bio izložen lažnim optužbama, ostao je uspravan. Ostao je svijetli lik svima nama koji se danas s radošću okupljamo u ovoj župnoj crkvi u kojoj je provodio sate i sate moleći pred Gospodinom“, zaključio je preč. Jurković.