Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvalnica misijskoj volonterki za 2020. godinu

Zagreb (IKA)

U povodu obilježavanja Međunarodnoga dana volontera, vlč. Antun Štefan uime Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj proglasio je Sanju Pažin iz Đakova misijskom volonterkom za 2020. godinu.

Imenovanje je zahvala Pažin na dobroti i ljubavi koju je pružila sudjelovanjem u različitim misijskim aktivnostima. Uime PMD, vlč. Štefan zaželio joj je obilje Božjega blagoslova i da njezin primjer bude poticaj i poziv svima drugima da se uključe u misijski pastoral i tako daruju svoj prinos širenju Evanđelja u Hrvatskoj, i diljem svijeta.

„Ovime želimo potaknuti i druge da uvide koliko je važno dati sebe za dobro Crkve koja nije vidljiva samo ovdje već i u dalekim krajevima“, istaknuo je vlč. Štefan. Zahvala je to i mnogim drugima koji žive za misije, a posebno onima koji se u župama uključuju u rad misijskih skupina. Mnogi mladi dolaze volontirati u Nacionalni misijski ured, a Sanja Pažin je izabrana između svih njih, da postane uzor drugima.

„Svi mi možemo biti misionari koji će donositi radosnu vijest u naše domove, naše župe, naše obitelji. Svuda oko nas ima potrebitih. I baš njima možemo biti misionari. Za mene misionar nije samo osoba u habitu, nego svaka osoba koja je otvorena za susret s drugima, osobito s onima u potrebi; osoba koja će drugima svojim primjerom i svojim životom donijeti Istinsko Svjetlo u njihov život“, istaknula je u zahvali Pažin.

Papinska misijska djela ustanova su Katoličke Crkve koja pomaže djelovanje misionara u misijskim zemljama diljem svijeta. Uz osnivanje novih kršćanskih zajednica i širenje vjere, misionari i misionarke pomažu u razvoju lokalnih zajednica; osnivajući i gradeći obrazovne ustanove, pružajući im zdravstvenu zaštitu, podučavajući lokalno stanovništvo različitim zanatima, brinu o prehrani djece. Propovijedanje Evanđelja treba biti uvijek praćeno brigom za različite ljudske potrebe kako bi ljudi u kršćanima prepoznali istinske Isusove učenike.