Budi dio naše mreže
Izbornik

Započela duhovna obnova "Vjetar Božji" u Župi sv. Ilije u Metkoviću

Metković (IKA)

Na blagdan sv. Ivana Pavla II. u četvrtak 22. listopada u župi sv. Ilije proroka u Metkoviću započela je duhovna obnova pod naslovom „Vjetar Božji“. Nakon pobožnosti krunice i svete mise koju je predslavio župnik fra Ante Bilokapić prikazana je epizoda serijala „Vjetar Božji“, a potom je održano klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Ovakav program duhovne obnove bit će svakog ponedjeljka i četvrtka do 3. prosinca. Serijal „Vjetar Božji“ vjernike će pobliže upoznati sa djelovanjem Duha Svetoga te ih uvesti u devetnicu i trodnevnicu Duhu Svetome.

“Vjetar puše gdje hoće, čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi  i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen  od Duha.“ Ivan 3,8

“Kroz duhovnu obnovu Župe, kojoj  je u središtu Božji vjetar, vjernici se pozivaju u dublji, životvorni, odnos  s Duhom Svetim. Božja zamisao jest da susretnemo Duha Svetoga, da imamo živi odnos s Duhom Svetim, strana je stvar za mnoge  kršćane. Duh Sveti želi odnos s nama, takav, da nas povede na sjajnu nezamislivu pustolovinu, putovanje u samo Srce Božje. Želi biti prisutan  u nama na način  da donosi svjetlo iz tame, slobodu iz okova, red iz kaosa  i život iz smrti. Ako mu dopustite, serijal Božji Vjetar, odvest će vas do mjesta milosrđa, iscjeljenja, mira  i prisutnosti, i pomoći, da iskusite  dublji odnos sa osobom Duha Svetoga. Dok budete iskusili Božju prisutnost  i snagu, taj isti Duh će vas preobraziti  i donijeti vam slobodu”, kazao je župnik fra Ante Bilokapić.

„Daruj nam ljubav da možemo prepoznati ljubav u svemu što nas okružuje, u ljudima koje svakodnevno susrećemo, jer ti si u nama, ti si u svima!“, samo je jedna od molitvi vlč. Bilokapića, tijekom klanjanja.