Budi dio naše mreže
Izbornik

Započela Temeljna formacija animatora Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Prvim vikend susretom, koji se održao 13. i 14. studenoga u samostanu u Kotarima kraj Samobora, započeo je novi ciklus Temeljne formacije animatora u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Na susretu je sudjelovalo 29 mladih uz vodstvo devet animatora instruktora i pomoćnih animatora te povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka. Tema prvog susreta bila je Animacija: Tko? Što? Zašto?

Susret je započeo misom u župnoj crkvi sv. Leonarda. Misu je predvodio vlč. Tušek.

Nakon mise uslijedio je uvod u vikend, igra upoznavanja i vježba očekivanja u kojoj su mladi podijelili svoja očekivanje i strahove vezane za Temeljnu formaciju. Susret je nastavljen igrom Poštar i radom u malim grupama, u kojima su se budući animatori bolje upoznali s instruktorima i međusobno te podijelili svoja iskustva i potrebe u radu s mladima u župnim zajednicama.

Mladi su nakon toga sudjelovati u radionici Animirati: Tko? Što? Kako?, gdje su prepoznavali u filmskim isječcima odlike animatora i načine animiranja. Večernji program animatori instruktori pripremili su na temu televizijskog programa, a prvi dan formacije zaključen je molitvom “Biti sol i svjetlo svijeta”.

Drugi dan prvoga vikenda mladi su započeli molitvom časoslova, a uslijedila su predavanja Animator kao poslanje i Evaluacija. Mladi su u nedjelju sudjelovali na misi sa župnom zajednicom u Kotarima pjevajući, ministrirajući i čitajući. Susret je završio zajedničkim ručkom, pospremanjem i plesom.

Idući vikend susret na temu Identitet animatora održat će se 11. i 12. prosinca.