Budi dio naše mreže
Izbornik

Započela trodnevnica za svetkovinu Presvetog Srca Isusova u Zadru

Zadar (IKA)

Na zadarskoj Voštarnici u utorak, 16. lipnja, započela je trodnevna priprava za svetkovinu Presvetog Srca Isusova u istoimenoj župi, koju predvodi don Zdenko Dundović, pročelnik Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Predvoditelj trodnevnice uveo je i potaknuo okupljene vjernike na razmišljanje kako bi se naša srca trebala ogledati u srcu Isusa Krista. “Što zapravo znači zatražiti Gospodina da naše srce učini svojim?”, zapitao se don Zdenko, te istaknuo kako srdžbe, ljutnje, ogovaranja, neslavljenje svetih sakramenta truju naša srca i usporavaju naš rast u svetosti. “Nažalost svi mi u svom životu imamo nekoga s kim smo posvađani i to smatramo normalnim”, rekao je. Pritom je pozvao štovatelje Srca Isusova da se samo prisjete Gospodinove Muke. “S Kristom na križu su visjela i dvojica razbojnika i u svojim zadnjim trenutcima jedan se odlučio izrugivati, a drugi pokajati. To je snaga srca, snaga iskrene ispovijedi.”
U homiliji se don Zdenko osvrnuo na navještaj evanđelja i Kristovu zapovijed o ljubavi prema neprijateljima i molitvi za progonitelje te istaknuo kako nam je Bog darovao svoga Sina da preko njegovoga ljudskog srca upoznamo božansko i da u beskrajnim izljevima ljubavi tog Božjeg srca uživamo u sadašnjosti i pripremamo se za vječnost. “Upravo zato trebamo zamoliti Gospodina da naša srca učini po svome”, zaključio je don Zdenko pozvavši vjernike da to učine ovih dana osobito u sakramentu pomirenja i euharistijskom zajedništvu.
Uz don Zdenka euharistiju su suslavili župnik fra Bojan Rizvan i fra Ante Budimir, član franjevačkog bratstva.
Nakon mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje na kojem se molilo za dar praštanja, kao i za nova redovnička i svećenička zvanja u Crkvi Božjoj.