Budi dio naše mreže
Izbornik

Započeo veliki molitveni dan: ''Progledaj srcem! Neka vatra siđe!''

Zagreb (IKA)

Sedmi ‘Progledaj srcem’ 2023. započeo je 27.5. u zagrebačkoj Areni uoči svetkovine Pedesetnice.

‘Progledaj srcem’ dosad je organiziran šest puta kao koncert suvremene duhovne glazbe. Iz godine u godinu rastao je i brojem posjetitelja i mjestom održavanja, a posljednji, koji se u lipnju 2022. god. održao na Stadionu Maksimir pred više od 50 000 ljudi, upisan je u povijest kao open-air koncert desetljeća u Hrvatskoj i najveće duhovsko bdjenje u Europi. Sedmi ‘Progledaj srcem’ 2023. god. ponovno je na rasporedu uoči velikog vjerskog blagdana Pedesetnice, odnosno Duhova.

‘Progledaj srcem’ svakim izdanjem pomiče granice, ruši stereotipe i donosi uvijek nešto novo. Ovoga puta naglasak je na molitvi i nagovorima uz glazbenu pratnju. Poznato je da tko pjeva, dvostruko moli. Bit će i slavljenja. Prvi put i svjedočanstvo globalno poznate osobe koja će govoriti o svome živom iskustvu Boga. Jim Caviezel vrlo je dobro poznat domaćoj publici. Njegovi raniji posjeti našoj zemlji prilikom kojih je dao i intervju za našu televiziju, Laudato TV, te poticaj koji smo osjetili, potaknuo nas je da ga pozovemo kao gosta, čemu se on na našu veliku radost odazvao – zaključila je Abramović.

Zagrebačka Arena gotovo je popunjena, a molitveni program i slavljenje započelo je uz vodstvo fra Ivana Matića i Božje slave bend, dok trenutno nastupaju Amorose uz katehezu fra Stjepana Brčine koji je okupljenim vjernicima rekao da smo “nekada u raskoraku s našim životom, vjerom. Upravo sa onim stvarima gdje vidimo da kažemo da smo vjernici, ali se ne želimo odreći grijeha, oprostiti – upravo zbog toga nećemo doživjeti Boga”, rekao je fra Brčina i potaknuo okupljene da u nastavku ovog molitvenog dana shvate koliko su vrijedni u Božjim očima”.