Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije svjedočili djelotvornu ljubav

Zagreb (IKA)

Prigodom Nedjelje Caritasa na treću nedjelju došašća, 11. prosinca, korisnici i zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije svjedočili su djelotvornu ljubav i predstavili dio svog djelovanja i poslanja u pet župa, po jednoj u svakom arhiđakonatu.

Korisnici i zaposlenici Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“, iz Brezovice, pohodili su Župu sv. Ivana apostola i evanđelista u Utrini (Katedralni arhiđakonat).

Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, (Remetsko–sesvetski arhiđakonat) otvorenih ruku i srca primila je djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihove odgajatelje iz Kuće sv. Franje u Vugrovcu.

Zaposlenice Caritasova obiteljskog savjetovališta predstavile su izazove i teškoće s kojima se danas suočavaju obitelji te oblike pomoći Obiteljskog savjetovališta vjernicima Župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu (Karlovačko-gorički arhiđakonat).

Vjernicima Župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici (Zagorski arhiđakonat) – bila je pružena mogućnost da čuju svjedočanstva i iskustva zaposlenica Caritasove sigurne kuće.

Važnost i mogućnosti karitativnog rada i volonterstva približili su vjernicima u Župi sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom (Turopoljski arhiđakonat), zaposlenici Službe volonterskih aktivnosti i koordinator župnih Caritasa, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Nedjelja Caritasa, odlukom Hrvatske biskupske konferencije, tradicionalno se u svim župama obilježava na treću nedjelju došašća. To je prigoda da se osvijesti važnost djelotvorne ljubavi u župnim zajednicama te poticaj vjernicima da daju doprinos karitativnom djelovanju.