Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaprešić: Proslava Božića i akcija „Darujmo Svetu obitelj“ za obitelji iz Čučerja

Zaprešić (IKA)

Župa sv. Petra apostola u Zaprešiću proslavila je Božić slavljem misa, recitalima, jaslicama na otvorenom i humanitarnom akcijom za pomoć obiteljima u župi Čučerje, koje nakon ožujskog potresa žive u kontejnerima.

Unatoč posebnih okolnosti župa sv. Petra apostola  iz Zaprešića proslavila je Božić.

Euharistijska slavlja u večernjima satima služena su isto vrijeme u crkvi sv. Ivana Krstitelja i u dvorani bl. Alojzija Stepinca. Prije mise u 19:30 upriličen je kratki recital o Betlehemskom svjetlu kojeg je izvela Katarina Horvat.

Misu je predslavio župni vikar Krunoslav Kolar. Nakon slavlja djeca su uz prigodne recitacije otkrili ljepotu Isusovog rođenja. Uz pjesmu Tiha noć Toma i Matea Lukačević s malom Helenom ušli su u crkvu glumeći Svetu obitelj koja traži konačište. Ljepota toga posebnog scenskog izričaja bila je u tome što su sinovi od Lukačevića Luka, Ivan i Tomislav bili obučeni u betlehemske pastire. Župnik Ivan je na kraju slavlja zahvalio obitelji Lukačević što je i ove godine na opipljiv način približila otajstvo Kristovog rođenja. Tomislav i Mateja do sada sa svojom djecom više puta uprizorila Svetu obitelj u poznatim zaprešićkim Živim jaslicama.

Udruga Stepinčeva oaza mira za ovaj Božić umjesto tradicionalnih Živih jaslica s predstavama, dala je napraviti novu štalicu koja je postavljena ispred crkve sv. Ivana Krstitelja s neobičnim figurama Svete obitelji i sveta tri kralja. Figure su izrađene od trske kao vrijedan umjetnički rad.

Stepinčeva oaza mira u suradnji sa Župom sv. Petra apostola iz Zaprešića pokrenula je i humanitarnu akciju „Darujmo Svetu obitelj“. Novčanim prilozima za stradale obitelji u potresu skupljala se pomoć za 22 obitelji koje žive u kontejnerima u Čučerju. Svi koji dođu pogledati novu štalicu do 6. siječnja s neobičnim figurama mogu ostaviti svoj novčani prilog za stradalnike Župe Pohoda Blažene Djevice Mariju u Čučerju.

Akcija se proširila i izvan Zaprešića pa svi koji žele mogu uplatiti donaciju na račun Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju. Voditeljica župnog Caritasa Marina Šturlić u Čučerju je zahvaljujući rekla: „Vaše malo bit će naše veliko“!

Uplata Caritasu Župe Čučerje:
ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA
ŽUPA POHODA BLAŽENE DJEVICE MARIJE
OIB 01742991644
IBAN HR 78 2390 0011 1001 2939 9