Budi dio naše mreže
Izbornik

Završena velika devetnica ponedjeljkom sv. Nikoli biskupu u Metkoviću

Metković (IKA)

Velika devetnica ponedjeljkom u čast sv. Nikoli biskupu u Župi sv. Nikole u Metkoviću, koja je počela 5. listopada, završena je na blagdan sv. Andrije 30. studenog.

Devetnicu je predvodio župnik i neretvanski dekan don Davor Bilandžić. Nakon slavlja misa, ispred relikvijara sv. Nikole biskupa, kojeg je Župa dobila na dar prošle godine u 50. obljetnici slavlja, moljene su molitve, koje se inače mole pred grobom sv. Nikole biskupa u talijanskom Bariju.

„Obećavamo, da ćemo nasljedovati tvoj primjer u svakodnevnim izborima i obvezama u obitelji, na poslu, u tuzi i veselju. Daj da se danas vratimo našim kućama sa željom da opet tebi dođemo, kako bi se molili i zahvaljivali na svemu što nam pružaš!“, rekao je preč. Bilandžić po završetku molitve ispred relikvija sv. Nikole.

Po izloženoj relikviji sveti Nikola postao je, na neki način, fizički prisutan u metkovskoj crkvi, a župljani pozvani su još više čuvati živu uspomenu svojeg zaštitnika. Sveti Nikola je biser, plod vjere, vjerni nasljedovatelj Kristov, zato je uzor za nasljedovanje i veliki zagovornik kod Boga. Neka svima bude nadahnuće u nošenju životnih odgovornosti, rekao je župnik, i molio da ih kao brat i prijatelj prati u svim životnim olujama svojom moćnom rukom. „Čvrsto vjerujemo da zagovor našeg zaštitnika svetog Nikole biskupa, neće ostati neuslišan kod našega Gospodina Isusa Krista, koji živi i kraljuje u vijeke vjekova“, zaključio je.

Župa sv. Nikole biskupa, za slavlje zaštitnika, nastavlja se pripravljati trodnevnicom od 3. do 5. prosinca. Zbog okolnosti, na svetkovinu sv. Nikole 6. prosinca slavit će se šest misa.