Budi dio naše mreže
Izbornik

Završeni supervizijski susreti vjeroučitelja u Osijeku

Osijek (IKA)

Savjetnica u Uredu Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi, univ. spec. act. soc. Ivanka Petrović već niz godina vodi superviziju s manjom grupom vjeroučitelja. Prvi put supervizijski susreti održani su u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji u Nadbiskupskom vikarijata u Osijeku.

Sudjelovalo je deset vjeroučitelja. U uvodnom susretu za supervizante voditeljica je opisala supervizijski rad koji se održavao po dogovoru, otprilike jednom mjesečno tijekom školske godine 2022./2023.

Kroz deset susreta supervizanti imali su priliku vlastito profesionalno iskustvo reflektirati s ciljem samoosvješćivanja i samouvida te jačanja i prihvaćanja sebe, svojih profesionalnih uloga i određene profesionalne situacije. Usavršavali su sposobnosti prilagodbe novim okolnostima i pronalazili mehanizme kako se nositi s različitim profesionalnim izazovima.

Zahvaljujući stručnom vođenju i uzajamnom sustručnjačkom osnaživanju, supervizijskim susretima dobili su stručnu pomoć i podršku u profesionalnom radu te priliku za osobnu izgradnju.