Budi dio naše mreže
Izbornik

Završeno 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Zagreb (IKA)

U utorak 17. svibnja završilo je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata u RH.

Hodočasnici, koji su sudjelovali na 62. međunarodnom vojnom hodočašću, po dolasku u Zagreb okupili su se na zahvalnu molitvu u crkvi Uzvišenja sv. Križa u zagrebačkom Sigetu.

Molitvu zahvale predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan, koji je zahvalio svima koji su pridonijeli organizaciji i realizaciji hodočašća. Posebna zahvalnost upućena je svećenicima koji su duhovno asistirali hodočasnike, zapovjedniku 28. hodočašća brigadnom generalu Ivanu Turkalju i njegovu zamjeniku načelniku Policijske uprave istarske Boži Kirinu, kao i glavnome koordinatoru hodočašća generalnom vikaru don Marku Medi i svim djelatnicima Vojnog ordinarijata u RH.

Hodočasnicima su se potom obratili zapovjednik hodočašća brigadni general Ivan Turkalj i generalni vikar Vojnog ordinarijata Marko Medo.

Iskazana je radost što se nakon dvije godine stanke zbog pandemije moglo ponovno hodočastiti nebeskoj Majci u Lurd. 28. hodočasnički put hrvatskih vojnika, policajaca i branitelja zaključen je blagoslovom hodočasnika te zahvalnom pjesmom Tebe Boga hvalimo.