Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-bogdan

Dan policije i blagdan sv. Mihovila proslavljeni na policijskoj akademiji

U povodu blagdana sv. Mihaela i Dana policije vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u četvrtak 29. rujna u kapelici Sv. Mihaela na Policijskoj akademiji u Zagrebu misu za poginule, nestale i preminule hrvatske redarstvenike, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

7. hodočašće pripadnika Hrvatske kopnene vojske na Udbinu

Pod geslom „On je MIR!“ (Mih 5,4) u četvrtak 8. rujna, na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, održano je 7. vojno hodočašće pripadnika Hrvatske kopnene vojske na Udbinu, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

Proslava Dana i 20. obljetnice vojne kapelanije Sveti Ilija prorok u Petrinji

U petrinjskoj vojarni „Pk. Predrag Matanović“ u srijedu 20. srpnja misom koju je predvodio vojni ordinarij Jure Bogdan svečano je proslavljen Dan vojne kapelanije Sveti Ilija prorok, obilježena 20. obljetnica njena njena utemeljenja kao i 30 godina kako su 2. Gbr „Gromovi“ uzeli sv. Iliju za svoga zaštitnika.

Misa u povodu Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

U povodu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u petak 28. svibnja u crkvi Sveta Mati slobode na zagrebačkom Jarunu, vojni ordinarij Jure Bogdan predslavio je misu zadušnicu za sve koji su dali svoje živote za Domovinu.

Zagrebački Poljičani proslavili blagdan sv. Jure

Na blagdan sv. Jure mučenika, u subotu 23. travnja, članovi Udruge zagrebačkih Poljičana „Sveti Jure“ proslavili su nebeskog zaštitnika večernjim misnim slavljem koje je u svetištu Majke Božje Remetske predvodio vojni ordinarij Jure Bogdan.

1 2