Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sastanak Biskupske komisije za Hrvatski Caritas

Zagreb (IKA)

U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu u ponedjeljak 24. listopada održan je sastanak Biskupske komisije za Hrvatski Caritas pod predsjedanjem varaždinskog biskupa i predsjednika Hrvatskog Caritasa Bože Radoša.

Sastanku su nazočili članovi Biskupske komisije za Hrvatski Caritas vojni ordinarij Jure Bogdan i  gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, te ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik OFM Conv.

Na sastanku je razmotreno djelovanje Hrvatskog Caritasa u proteklom razdoblju, o čemu je izvješće podnio fra Tomislav Glavnik. Predstavljeni su i projektni planovi za predstojeće razdoblje koji se tiču djelovanja na potresom pogođenom prostoru Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije i Grada Zagreba.

Na sastanku je odobren provedbeni narativ o pomoći području na kojem djeluju Caritas Sisačke biskupije, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Caritas Gospićko-senjske biskupije. Biskupska komisija dala je suglasnost na Smjernice za raspodjelu imovinskih dobara u 2022./2023. godini s ciljem poboljšanja životne situacije siromašnih i potrebitih te ranjivih društvenih skupina.

Vrednovano je također zalaganje nad/biskupijskih caritasa u provođenju pomoći ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj sredstvima koja je za tu nakanu preko Hrvatskog Caritasa, kao provoditelja pilot-projekta, na raspolaganje stavio Caritas Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država, priopćeno je iz Hrvatskoga Caritasa.