Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-rados

Započeo 8. stručni skup bračnih i obiteljskih savjetovatelja

Humor i otpornost kao podrška mentalnom zdravlju tema je 8. stručnog skupa bračnih i obiteljskih savjetovatelja koji je započeo u četvrtak 29. rujna u Pastoralnom centru u Ludbregu, godišnjom skupštinom Hrvatskoga društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja a nastavio se u 30. rujna otvaranjem skupa.

Svečano proslavljen srebrni jubilej Varaždinske biskupije

Srebrni jubilej – 25. obljetnica uspostave Varaždinske biskupije proslavljen je svečanim euharistijskim slavljem kojim je u nedjelju 25. rujna na prostoru iza varaždinske katedrale predsjedao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Propovijed biskupa Radoša na Udbini

Propovijed varaždinskoga biskupa Bože Radoša na euharistijskom slavlju na Udbini na Dan hrvatskih mučenika, u subotu 10. rujna, prenosimo u cijelosti.

Biskup Radoš predvodio slavlje na svetkovinu sv. Ilije na Buškom jezeru

Svetkovina sv. Ilije proroka, zaštitnika Bosne i Hercegovine, proslavljena je u Samostanu-duhovnom centru “Karmel sv. Ilije” na Buškom jezeru u okolici Tomislavgrada u srijedu 20. srpnja misnim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup Bože Radoš uz koncelebraciju svećenika iz Duvanjskoga i Posuškoga dekanata.

Svetkovina Gospe Karmelske u bistričkom Karmelu

Središnje misno slavlje svetkovine Gospe Karmelske u subotu 16. srpnja u Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš.

Tijelovo u Varaždinu

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove svečano je proslavljena u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Varaždinu u četvrtak 16. lipnja gdje je koncelebrirano misno slavlje predvodio varaždinski biskup Bože Radoš.

"Te Deum" u varaždinskoj katedrali

Misu zahvalnicu, "Te Deum", povodom završetka školske i akademske 2021./22. godine u varaždinskoj je katedrali u nedjelju 12. lipnja predslavio varaždinski biskup Bože Radoš.

Prva pričest i krizma djece s teškoćama

U subotu 23. travnja dvadeset i šestero vjeroučenika Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar” primilo je sakramente prve pričesti i potvrde u tijeku mise koju je u župnoj crkvi Sv. Josipa u Varaždinu predvodio varaždinski biskup Bože Radoš.

1 2