Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-rados

Pokop preč. Josipa Saboleka

Preč. Josip Sabolek, umirovljeni svećenik Biskupije Željezno (Eisenstadt), pokopan je u petak 2. prosinca na mjesnom groblju u Madžarevu, a preminuo je u utorak 29. studenoga, nakon kratke bolesti, u 80. godini života i 51. godini svećeništva.

Biskup Radoš: Boga nositi drugima

Listopadski Marijin put u Klenovniku predvodio je u ponedjeljak 31. listopada varaždinski biskup Bože Radoš te je po završetku pobožnosti, na spomendan sv. Vuka Regensburškoga, u istoimenoj drevnoj svečevoj kapeli predvodio koncelebrirano misno slavlje.

Održan sastanak Biskupske komisije za Hrvatski Caritas

U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu u ponedjeljak 24. listopada održan je sastanak Biskupske komisije za Hrvatski Caritas pod predsjedanjem varaždinskog biskupa i predsjednika Hrvatskog Caritasa Bože Radoša.

Započeo 8. stručni skup bračnih i obiteljskih savjetovatelja

Humor i otpornost kao podrška mentalnom zdravlju tema je 8. stručnog skupa bračnih i obiteljskih savjetovatelja koji je započeo u četvrtak 29. rujna u Pastoralnom centru u Ludbregu, godišnjom skupštinom Hrvatskoga društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja a nastavio se u 30. rujna otvaranjem skupa.

Svečano proslavljen srebrni jubilej Varaždinske biskupije

Srebrni jubilej – 25. obljetnica uspostave Varaždinske biskupije proslavljen je svečanim euharistijskim slavljem kojim je u nedjelju 25. rujna na prostoru iza varaždinske katedrale predsjedao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

1 2 3