Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-krizic

Zahvalno svećeničko hodočašće Gospi Krasnarskoj

Svećenici Gospićko-senjske biskupiji okupili su se u ponedjeljak 23. svibnja u velebitskom svetištu Gospe Krasnarske, zaštitnice Gospićko-senjske biskupije, na svojemu šestom zahvalnom hodočašću.

Spomen mučeničke smrti s. Žarke Ivasić u Gospiću

Župa Gospić slavila je 16. svibnja svog suzaštitnika sv. Ivana Nepomuka jutarnjom misom, a poslijepodne obilježila Dan mučeničke smrti Žarke Ivasić, milosrdnice, koja je strijeljana i pokopana na groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću 16. svibnja 1946.

Uskrs u senjskoj katedrali

Središnju uskršnju misu predvodio je 17. travnja u senjskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Svetkovina Bogojavljenja proslavljena u Gospiću

Svečano misno slavlje na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja, u gospićkoj katedrali Navještenja BDM predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, koji je poručio da će "naša sigurnost da je Bog s nama biti jamstvo da nas nikakve poteškoće neće slomiti ili dovesti do apsurda ili besmisla".

Božić u senjskoj katedrali

Svečanu božićnu misu u senjskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je 25. prosinca gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.