Budi dio naše mreže
Izbornik

Završila akcija „Podijelimo radost Božića“, kamion krenuo prema Čučerju

Dubrovnik (IKA)

Zaključena je tradicionalna božićna karitativna akcija „Podijelimo radost Božića“ na Pilama u Dubrovniku kojom se želi pomoći stanovnicima Čučerja, teško stradalog u nedavnom potresu.

I drugog dana tradicionalne božićne karitativne akcije „Podijelimo radost Božića“ u nedjelju, 20. prosinca na Pilama u Dubrovniku djelatnici i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije dočekivali su sugrađane koji su donosili pakete s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama te ih, uz pridržavanje epidemioloških mjera, slagali i kasnije utovarili u kamion. Prikupljena pomoć upućena je župnom Caritasu Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, dijelu Zagreba koji je najteže stradao u potresu u ožujku ove godine.

Pomoć Dubrovčana nije izostala ni ove godine iako su na snazi bile razne vrste epidemioloških mjera, no uz dobru organizaciju na vrijeme su se kupili darovi i donijeli na Pile. A donosili su i pojedinci i skupine, mladi i stariji, župni Caritasi i redovničke zajednice, institucije i udruge, a uvijek je posebna radost bila vidjeti obitelji koje su dolazile s djecom učećih ih tako od malena kako je potrebno i vrijedno darivati i pomagati drugima.

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti pridružiti se fizički ovoj akciji iz Caritasa Dubrovačke biskupije obavještavaju da postoji i alternativni način uključivanja. Novčani prilog može se uplatiti na namjenski račun: HR3924070001500003665 s naznakom “za Zagreb”.