Budi dio naše mreže
Izbornik

Završna faza Caritasovog projekta izgradnje kuće za obitelj Marinić

Bričanci (IKA)

Ravnatelj Hrvatskoga Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina posjetio je u utorak 27. kolovoza obitelji Marinić kojoj je Caritas Porečke i Pulske biskupije osigurao zemljište u Bričancima pored Svetvinčenta te donirao sredstva za izgradnju kuće i rješavanje stambenog pitanja. U Svetvinčentu ga je dočekao ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije preč. Željko Zec.

Ivan Marinić i njegovo šestero djece su prije tri godine izgubili suprugu i majku Željku. Caritas Porečke i Pulske biskupije prepoznao je potrebe te obitelji te od 2016. pomaže obitelj Marinić financijski i na druge potrebne načine. Kako bi trajno pomogli obitelji i riješili njihovo stambeno pitanje, u projekt skrbi za obitelj uključila se Porečka i Pulska biskupija te je obitelji osigurano zemljište u Bričancima pored Svetvinčenta, površine dva hektara, na kojem se gradi kuća za obitelj Marinić.

Gradnja kuće započela je u ožujku, a obitelj bi se u sljedećih mjesec dana trebala privremeno nastaniti u jednoj od prostorija kuće dok cijeli projekt ne bude dovršen. Ivan Marinić na darovanom je zemljištu već uredio dio zemlje za uzgoj povrća, podigao ogradu i drvene nastambe za svinje i ovce koje mu je nabavio Caritas Porečke i Pulske biskupije.

Prilikom posjete obitelji, ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina istaknuo je kako je zadovoljan fazom u kojoj se trenutačno nalazi projekt izgradnje kuće.

“Došao sam na poziv ravnatelja Caritasa Porečke i Pulske biskupije vidjeti u kojoj je fazi izgradnja kuće za obitelj Marinić. Hrvatski Caritas je u suradnji s drugim biskupijskim i nadbiskupijskim Caritasima prikupio određena financijska sredstva za izgradnju ove kuće. Oduševljen sam ovom fazom u kojoj je kuća u potpunosti stavljena pod krov, napravljena je vanjska izolacija, a počeli su i unutarnji radovi. Sada želimo animirati javnost kako bi se i drugi krajevi Hrvatske uključili u ovaj proces pomaganja obitelji Marinić kako bi obitelj mogla što prije useliti”, istaknuo je mons. Svalina.

Ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije preč. Željko Zec rekao je kako su pred njima unutarnji radovi na kući.

“Obitelj će se useliti u priručnu prostoriju tijekom sljedećih mjesec dana, a usporedno ćemo nastaviti s radovima u kući. Nadamo se da će do zime kuća biti useljiva. Trenutačno nas čekaju unutarnji radovi i ovim putem pozivam sve one koji su u mogućnosti pomoći na bilo koji način da se jave biskupijskom Caritasu“, istaknuo je preč. Zec.