Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaziv Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine u župi bl. Ivana Merza u Zagrebu - Špansko

Zagreb (IKA)

U župi bl. Ivana Merza u O.Š. Špansko Oranice u nedjelju 22. rujna održano je svečano misno slavlje koje je predvodio vlč. Marko Čolak, upravitelj župe u koncelebraciji s o. Božidarom Nagyem, a na kojem se posebno molilo za blizinu Duha Svetoga i Božji blagoslov u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini.

Na početku mise okupljeni su molili da Božji blagoslov po Duhu Svetom blagoslovi sve učitelje i učenike, napuni njihova srca znanjem i mudrošću: „Vodi svojim Duhom Svetim sve one koji nas prate da nas obrazuju i odgoje za poštene ljude i radišne građane Hrvatske domovine. Hrani nas danas i uvijek svojom Riječju i Tijelom da te ove školske i vjeronaučne godine slavimo mišlju, riječju i djelom. Da obogaćeni znanjem, kulturom i pravom vjerom budemo radost Tebi, našim roditeljima, Crkvi i Rodu cijelom.“

Nadalje, vlč. Marko je u svojoj propovijedi dodao kako je imati i posjedovati ispit svakog vjernika i kako može biti Božji blagoslov ako smo ustrajni i ostanemo vjerni sebi i dragom Bogu.

Na misi se okupio veći broj djece, njihovih roditelja, učitelja i vjeroučitelja, a sv. Misu uveličao je Dječji zbor. Dan ranije, u subotu 21. rujna učenici su imali mogućnost pristupiti sakramentu ispovijedi.