Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaziv Duha Svetoga u Župi sv. Roka u Veliškovcima

Veliškovci (IKA)

U Župi sv. Roka u Veliškovcima u nedjelju 12. rujna proslavljena je Katehetska nedjelja. Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Vjekoslav Lulić.

Učenici su, zajedno s roditeljima, vjeroučiteljicom i učiteljicom, ušli u župnu crkvu u svečanoj procesiji, pripremivši prigodne recitacije. Nakon službe riječi, vlč. Lulić u homiliji je istaknuo važnost susreta. „Isus se susretao sa mnogim ljudima, učenici su išli za njim i bili s njim“, rekao je, istaknuvši važnost ustrajne molitve i vjere koja treba biti obogaćena djelima. „Trebamo znati slušati, biti marljivi, natjecati se, biti radosni i dati najbolje od sebe kako bi bili što bolji u svojim zadacima i odlukama“, rekao je vlč. Lulić.

Nakon homilije učenici su zazvali Duha Svetoga da pošalje svojih sedam darova, držeći plamenove u rukama, a potom su u molitvi vjernika molili za Crkvu, svećenike, redovnike, redovnice, roditelje, vjeroučitelje i učitelje. Zatim su prinijeli darove na blagoslov. „Poslije pričesti zahvalili smo što je Isus došao u naša srca, zamolili i njegovu i našu Majku Mariju da nam bude na pomoći u ostvarivanju naših odluka“, poručili su.

Vlč. Lulić je zahvalio učenicima što su došli na misu, njihovim roditeljima što su ih doveli te učiteljici Mirjani i vjeroučiteljici Marti koje su pomogle u pripremi. Potom  je uslijedio blagoslov svih učenika, torbi, bilježnica i na kraju mise svečani blagoslov cijele župne zajednice.