Budi dio naše mreže
Izbornik

Zemunski zborovi i članovi zajednice Hrvata Zemuna "Ilija Okrugić" posjetili Krk

Zagreb (IKA)

U četverodnevnom posjetu otoku Krku boravili su članovi Hrvatske zajednice "Ilija Okrugić" iz Zemuna te Mješoviti pjevački zbor "Odjek" za ovu priliku združen sa župnim zborom "Sv. Cecilija" RKT župe Uznesenja BDM iz Zemuna. Razlog posjeta bio je susret ljudi i uzvrat za posjet pjevačkog zbora "Zvon" Zemunu i sudjelovanju na sedmom ekumenskom susretu zborova u Zemunu prošle jeseni kojemu je inicijator preč. Duspara, a organizatorica Renata Nađ.

Članovi zajednice, predvođeni zemunskim župnikom i dekanom Jozom Dusparom te voditeljicom zborova Renatom Nađ, obišli su pri dolasku Plitvička jezera.

Sljedećeg dana domaćini su im pokazali i prezentirali znamenitosti Općine Dobrinj, počevši od samog Dobrinja gdje su razgledali mjesto, posjetili župnu crkvu Sv. Stjepana, zvonik, vidikovac i ostale znamenitosti. Zatim su posjetili grad Krk, Stari Grad i katedralu, a na posljetku su obišli drevni Vrbnik s njegovim znamenitostima.

Navečer su u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Polju održali cjelovečernji koncert duhovnih i domoljubnih skladbi gdje su se nizale marijanske, autorske i narodne skladbe pod dirigentskom palicom Mine Bošnjak. Gostujućim zborovima se u koncertnoj večeri pridružio i domaći pjevački zbor “Zvon” pod ravnanjem domaćina Damira Smerdela. Koncertu su nazočili domaći župnik Polja vlč. mr. Luka Paljević, s riječima dobrodošlice, zatim zemunski župnik Jozo Duspara koji je uputio riječi zahvale, načelnik Općine Dobrinj Neven Komadima koji se također obratio nazočnima te predsjednik Općinskog vijeća Dobrinja Zoran Kirinčić.

U treću uskrsnu nedjelju 5. svibnja, gostujući zborovi pjevali su u Polju na misi koju je predvodio i propovijedao gost preč. Jozo Duspara.

Prije odlaska s gosti su posjetili Malinsku Rijeku i Trsatsko svetište.