Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zemun

Ekumenski susret crkvenih zborova

Zemunska župna crkva je u nedjelju 13. listopada bila osmi put domaćin manifestacije „Ekumenski susret zborova crkvenog pjevanja“.

Mons. dr. Nikola Škalabrin proslavio zlatnu misu

U župi Zemun na svečanoj misi u nedjelju 22. rujna mons. dr. Nikola Škalabrin proslavio je svoju zlatnu misu, 50 godina svećeništva. Na misi su sudjelovali srijemski biskup Đuro Gašparović i drugi svećenici.

U Srijemskoj biskupiji blagdan Velike Gospe proslavljen u Zemunu

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, u četvrtak 15. kolovoza 2019. godine proslavljen je blagdan Velike Gospe, a svečanu svetu misu u 10 sati predvodio je apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani uz koncelebraciju srijemskog biskupa mons. Đure Gašparovića i drugih svećenika.

Zemunski zborovi i članovi zajednice Hrvata Zemuna "Ilija Okrugić" posjetili Krk

U četverodnevnom posjetu otoku Krku boravili su članovi Hrvatske zajednice "Ilija Okrugić" iz Zemuna te Mješoviti pjevački zbor "Odjek" za ovu priliku združen sa župnim zborom "Sv. Cecilija" RKT župe Uznesenja BDM iz Zemuna. Razlog posjeta bio je susret ljudi i uzvrat za posjet pjevačkog zbora "Zvon" Zemunu i sudjelovanju na sedmom ekumenskom susretu zborova u Zemunu prošle jeseni kojemu je inicijator preč. Duspara, a organizatorica Renata Nađ.

Vjernici iz Zemuna hodočastili Gospi Osječkoj

U sklopu devetnice Gospi Osječkoj tijekom koje sve osječke župe hodočaste u franjevačku crkvu Sv. Križa u kojoj se Gospa Osječka časti kao Čuvarica grada, hodočašću se 1. prosinca pridružila i mala franjevačka zajednica iz crkve Sv. Ivana Krstitelja u Zemunu pod vodstvom fra Željka Paurića.

Nadbiskup Hočevar: Neprestano otkrivati najugroženije među nama

Na Svjetski dan siromašnih i Nedjelju Caritasa u Srbiji, 18. studenoga, predsjednik Caritasa Srbije beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodio je misno slavlje u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, uz koncelebraciju direktora Caritasa Srbije vlč. Ivice Damjanovića i direktora Caritasa Srijem preč. Joze Dospare.