Budi dio naše mreže
Izbornik

Zlatomisnik biskup Mrzljak: Bogu zahvaljujem za sve što sam mogao učiniti uz njegovu pomoć

Krašić (IKA)

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak u izjavi za HKR i IKA-u osvrnuo se na pedeset godina svoga svećeništva koje je proslavio misom u Krašiću, poručivši da zahvaljuje Bogu za njegovu pomoć i milost koja ga je pratila kroz protekle godine i da se moli da ga i dalje prati Božja milost.

„Brzo je prošlo ovih pedeset godina svećeništva. Čovjek može prebirati po proteklim događajima. Ali kad se to sve zbroji, to je kao i jučerašnji dan, tako i tih pedeset godina. Bogu zahvaljujemo za ono što možemo učiniti uz njegovu pomoć. Uvijek računamo da čovjek nije onaj koji može sam svojim snagama nešto učiniti, nego da Bog djeluje u nama i toga smo svjesni“, rekao je mons. Mrzljak.

Slaveći zlatnu misu, biskup Mrzljak sjetio se svoje mlade mise slavljene u vrijeme liturgijske obnove Crkve. „Tada je započeo novi obred u crkvi, kada su se oltari okretali prema narodu. Danas je to normalno, a nama je to tada bilo prvi put. Mnoge su se stvari tada događale prvi put u Crkvi. Bilo je to zanimljivo vrijeme liturgijske obnove. Kroz ovih pedeset godina pitanje je jesmo li učinili baš sve što je bilo potrebno. Vjerujem da još puno toga stoji pred nama. Ima još puno posla u liturgijskoj obnovi Crkve. Liturgija želi okupiti ljude. Važno je da ona bude živa. Važno je da svaka misa bude susret s Gospodinom Isusom, da ljudi prepoznaju i čuju njegovu riječ i da ga dožive kao onoga koji je živ i prisutan među nama“, izjavio je biskup Mrzljak.