Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Hrnetić prva u Hrvatskoj dobila relikvije sv. Josea Marije Escrive

Karlovac (IKA)

Župljani karlovačke Župe sv. Martina biskupa u Hrnetiću u ponedjeljak 31. svibnja započeli su prvu od tri devetnice koje će u lipnju izmoliti utemeljitelju prelature Opus Dei sv. Joseu Mariji Escrivi, čije su relikvije iz Rima darovane upravo hrnetićkoj župi.

Dekan karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić predslavio je misu kojom je započela devetnica za posao. Uz njega, misu su suslavili umirovljeni svećenik preč. Ivan Troha i domaći župnik don Filip Pavlović.

„Grad Karlovac je u svetom Josemariji dobio svoga suzaštitnika“, istaknuo je don Filip. „Naime, ništa nije slučajno pa ni činjenica da su relikvije sv. Josemarije stigle u Hrvatsku baš u grad sv. Josipa – Karlovac. Njemu je sveti Josemaria bio odan u pobožnosti cijeloga svoga života. Zato vjerujem da će prisutnost relikvija sv. Josemarije još više zbližiti našu župu Hrnetić s našim Nacionalnim svetištem te da će ga vjernici grada Karlovca prihvatiti utječući mu se u zagovor za posao, za obitelj i za zdravlje“, poručio je župnik.

Duhovni program „Tri devetnice sv. Josemariji“ održava se svakog dana od 31. svibnja do 25. lipnja u novoj crkvi Hrvatskih mučenika u Hrnetiću. Središnji dio programa je svakodnevno slavlje misa u 18 sati te čašćenje relikvija nakon mise. Osim devetnice za posao, vjernici će moći sudjelovati na devetnici za obitelj koja počinje 9. lipnja u 18 sati, te devetnici za zdravlje koja započinje 17. lipnja u 18 sati.

Blagdan svetog Josemarije prvi put će se u Karlovcu svečano proslaviti 26. lipnja u misom u 10:30 u Novoj crkvi u Hrnetiću. Do tada bi trebali završiti radovi na uređenju predvorja crkve gdje će relikvije biti trajno pohranjene i izložene na štovanje vjernicima.