Koncelebrirali su preč. Marko Gregić, vlč. Kristijan Perović, vlč. Goran Casalonga i vlč. Mateo Šutić.

“Čovjek je neizmjerno ljubljeno Božje biće i nema ništa vrjednije na ovome svijetu od čovjeka, zato što je stvoren na Božju sliku i zato što ima besmrtnu dušu koju mu je Bog dao u trenutku začeća”, kazao je vlč. Šapina u propovijedi. Nadodao je kako je najveća tragedija današnjeg čovječanstva ta što je čovjek stavio sebe na mjesto Boga.

“Dok se Bogu ne vrati ono što njemu pripada, a to je štovanje, ljubav, poniznost i milosrđe, nikad neće biti dobro. Mi smo danas zamijenili vrijednosti. Čovjeka smo gurnuli na marginu, a neke nebitne stvari stavili smo na prva mjesta. Često nam je bitno nešto trivijalno, a one uistinu bitne stvari kao da mičemo sa strane.“

Ipak, istaknuo je propovjednik, upravo blagdan svetih Joakima i Ane daje nadu da ima šanse biti čovjek Božji – čovjek ljubavi. Bog ne prestaje misliti na nas. On nam je već dao sve što nam je potrebno, pa i više od toga, a nama se postavlja pitanje što smo mi spremni dati i učiniti? Koliko smo mi spremni otvoriti svoje srce i primiti te neizmjerne Božje darove i milosti?

U nastavku je podsjetio da Crkva počiva na tri stupa. Prvi stup je sveta misa, drugi poslušnost Papi i biskupima, a treći stup je Blažena Djevica Marija. Svaki čovjek koji to ima u srcu i koji živi za ova tri stupa, ostaje stajati čvrsto i sigurno, istaknuo je vlč. Šapina.
“Zato, draga braćo i sestre, ne dajmo se nikada od Krista. Držimo se ta tri stupa naše Katoličke Crkve. Neka Krist uvijek bude na prvom mjestu u našim životima, a sve ostalo neka nam služi kao pomoć da dođemo do Krista.”

Pod misom je održan tradicionalni blagoslov trudnica, a po završetku liturgijskog slavlja preč. Gregić zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli pripremama za proslavu župnog blagdana.