Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Vojnić pridružila se molitvenom projektu „Svijet ujedinjen u molitvi – Mater Fatima“

Vojnić (IKA)

Župa sv. Ante Padovanskoga Vojnić pridružila se u četvrtak 20.veljače molitvenom projektu „Svijet ujedinjen u molitvi – Mater Fatima“, u povodu stote obljetnice rođenja za nebo sv. Jacinte Marto.

Molila se krunica i održalo klanjanje pred Presvetim te je slavljena euharistija za posvetu svijeta. Obrede je predvodio župnik fra Ivo Bošnjak. Pridružio se policijski kapelan Kapelanije sv. Kvirina Sisačkoga Policijske uprave sisačko-moslavačke don Ivo Borić i vjeroučitelj Ivica Josipović s djecom, mladima i lijepim brojem župljana. Molili su za mir, djecu i mlade, za obitelj, brak i starije, za Papu, svećenike, redovnike i redovnice te za potrebe Crkve.

Predvoditelj fra Ivo Bošnjak, između ostalih molitava molio je: „Majko Božja i majko naša Marijo, Kraljice mira! Došla si k nama da nas vodiš Bogu. Isprosi nam od njega milost da mu poput tebe i mi mognemo ne samo reći: ‘Neka mi bude po riječi tvojoj!’, nego to i ostvariti. U tvoje ruke stavljamo svoje ruke da nas kroz ove nevolje i poteškoće dovedeš k Njemu“. Vjeroučitelj je pripremio meditaciju iz Svetoga pisma uz otajstva svjetla. Molila se posvetna molitva obitelji, župe i cijelog svijeta Bezgrešnom Srcu Marijinu sa svečanim euharistijskim blagoslovom.