Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojnic

Komemoracija u Vojniću

Na Trgu kod spomenika Petru Svačiću u Vojniću, ispred zgrade suda koja je u vrijeme Domovinskog rata bila mučilište Hrvata kroz koje su prošle mnoge nevine žrtve, među njima i cetingradski župnik mons. Marijan Ožura, 28. srpnja održana je komemoracija u organizaciji branitelja Općine Vojnić.

Pogreb don Luke Vuce

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Luka Vuco ispraćen je na posljednji počinak, u petak 3. srpnja, u rodnoj župi sv. Jure u Vojniću. Sprovodnu misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u koncelebraciji s generalnim vikarom mons. Miroslavom Vidovićem, župnikom don Antom Gabrilom i četrdesetak svećenika, a uz sudjelovanje obitelji, prijatelja, redovnica, mještana rodne župe i župa u kojima je vršio svoju svećeničku službu.

Blagdan svetoga Ante svečano proslavljen u Vojniću

U Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću u subotu 13. lipnja proslavljen je blagdan sv. Ante. Župnik fra Ivo Bošnjak pripremio je župnu zajednicu za ovaj veliki dan trodnevnicom. Treći dan trodnevnice upriličena je sveta misa za bolesne i nemoćne koju je predvodio i propovijedao policijski kapelan PU Sisačko-moslavačke don Ivo Borić.

Misa na ostacima pavlinskog samostana

U povodu Dana oružanih snaga i kopnene vojske, Dana državnosti i svetkovine rođendana Crkve – Duhova u organizaciji Policijske kapelanije Sv. Kvirina Sisačkoga i Župe sv. Ante Padovanskoga u Vojniću slavljena je misa na ostacima pavlinskoga samostana na Petrovoj gori.

Križni put bl. Miroslava Bulešića u Vojniću

U Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću, koja je prošle godine na molbu župnika fra Ive Bošnjaka dobila moći bl. Miroslava Bulešića, u blaženikovu čast na drugi korizmeni petak, 6. ožujka, organiziran je križni put.

Moći bl. Miroslava Bulešića u Vojniću

Uoči dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, 17. studenoga, na 33. nedjelju kroz godinu, u župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću na zamolbu župnika fra Ive Bošnjaka policijski kapelan don Ivo Borić donio je moći bl. Miroslava Bulešića koje su predane župi na čašćenje.

1 2