Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje potvrde u Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću

Vojnić (IKA)

U Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću sakrament potvrde primilo je u nedjelju 22. svibnja šezdeset i troje djevojaka i mladića. Po ovlasti sisačkoga biskupa Vlade Košića sakrament je podijelio generalni vikar mons. Marko Cvitkušić.

Suslavili su, uz domaćega župnika fra Ivu Bošnjaka, policijski kapelan PU Sisačko-moslavačke don Ivo Borić te don Neven Vuković, koji je i kumovao jednome potvrđeniku. Misna čitanja i molitvu vjernika izrekli su krizmanici. Slavlje je pjesmom animirao mješoviti župni zbor.

U propovijedi je mons. Cvitkušić, između ostaloga, podsjetio krizmanike da će primiti darove Duha Svetoga. „Da ne bismo bili bezdušni, Duh nas Božji posvećuje i čini pravim ljudima, čestitim i svetim! Biti svet ne znači biti poseban, izdvojen od drugih ljudi, pogotovo ne biti neki čudak. To znači jednostavno biti čestit, pravedan, plemenit čovjek; čovjek koji je našao pravu relaciju prema Bogu iznad sebe i čovjeka pokraj sebe“, rekao je propovjendik.

„Po sakramentu potvrde Duh Sveti želi vas osposobiti za ljude duha, osobe koje će oko sebe širiti radost, mir, ljubav, dobrotu i blagost. Otvorite mu svoju nutrinu, darujte mu svoje srce. Osobe Svetoga Duha bit ćete ako ostanete s njima povezani u molitvi, slavljenju mise, primanju sakramenata i čineći djela milosrđa. Neka vam Duh pomogne da živite u radosti, dobroti, vjernosti, u strahopoštovanju prema Bogu i bližnjemu“, rekao je, između ostaloga, mons. Cvitkušić.