Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-marko-cvitkusic

Misionarka s. Vedrana Ljubić posjetila Sisak

Misionarka s. Vedrana Ljubić, članica Družbe kćeri Božje ljubavi, posjetila je u petak 19. kolovoza sestre zajednice kojoj pripada, a koje djeluju u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata s područja općine Majur

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata s područja općine Majur i 30. godišnjicu najtužnijeg dana u povijesti tog kraja, u ponedjeljak 15. studenoga 2021., slavljena je misa zadušnica za sve pogubljene civile i branitelje, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Krštenje petog djeteta u obitelji Hršak

Generalni vikar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić krstio je za vrijeme večernje mise, u subotu 29. svibnja u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Kloštar Ivaniću peto dijete iz obitelji Kreše i Ksenije Hršak.

Župna crkva sv. Nikole i sv. Vida u Žažini

Župna crkva sv. Nikole i sv. Vida u Žažini teško je oštećena u razornom potresu 29. prosinca 2020. Donosimo podatke o njezinoj povijesti, kulturnoj vrijednosti i trenutnom stanju.

Mađarska Vlada izgradit će crkvu Sv. Nikole i Vida u Žažini

Generalni vikar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić susreo se u srijedu 13. siječnja u Žažini ispred u potresu srušene crkve Sv. Nikole i Vida, s državnim tajnikom za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Republike Mađarske Miklósom Soltészaom te veleposlanikom Mađarske u RH Csabom Demcsákom.

U Ivanić-Gradu pokopan svećenik Antun Pećar

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 5. prosinca sprovodne obrede na Gradskom groblju u Ivanić-Gradu te misu zadušnicu u župnoj crkvi za pokojnog vlč. Antuna Pećara, preminulog u srijedu 2. prosinca u KB Dubrava u Zagrebu u 70. godini života i 40. godini svećeništva.

1 2