Budi dio naše mreže
Izbornik

Župe hrvatskoga Srijema proslavile Katehetsku nedjelju

SOTIN/LOVAS/BAPSKA (IKA)

Na 24. nedjelju kroz godinu 17. rujna, župe hrvatskoga Srijema - Sotin s filijalom Opatovac, Lovas i Bapska - proslavile su Katehetsku nedjelju, pridružujući se zajedništvu obilježavanja Katehetske nedjelje u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Okupljeni na misnim slavljima, učenici osnovne i srednje škole zajedno sa svojim roditeljima, učiteljima i vjeroučiteljima obilježili su početak nove školske i vjeronaučne godine zazivom Duha Svetoga.

„Svake nedjelje smo u učionici Božje riječi i svi imamo zajedničkog Učitelja, našega Gospodina. On nas usmjerava i hrabri da budemo odvažni u vršenju svoga poziva. Svatko od nas ima svoj poziv, svoje talente koje treba koristiti na izgradnju društva. Svi mi imamo domaću zadaću, i trebamo je što bolje napraviti. Učitelji svoj dio, vjeroučitelji svoj, katehete svoj, svećenici svoj dio, a roditelji svoj dio domaće zadaće. Svi zajedno imamo zadatak našu djecu obogatiti znanjem, da jednog dana budu što bolji ljudi i vjernici“, rekao je u propovijedi župnik vlč. Domagoj Vidaković, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.