Budi dio naše mreže
Izbornik

Župljani župe Krista Kralja u Domaslovcu oprostili se od župnika dr. Ante Pavlovića

Domaslovec/Samobor (IKA)

Župljani župe Krista Kralja u Domaslovcu ispratili su u nedjelju 22. kolovoza svog župnika dr. Antu Pavlovića, koji je bio na ovoj službi godinu dana, a svoju službu nastavit će kao duhovni odgojitelj bogoslova na Kaptolu.

U propovijedi na oproštajnoj misi župnik Pavlović dotaknuo se onoga o čemu je gotovo cijelu godinu govorio, kroz poruke dviju misli koje se slijevaju u jednu.

Prva je iz knjige o Jošui, koji je naslijedio Mojsija i sve boljke koje je Mojsije imao s narodom, a narod je bio nestalan. No, čim su došle poteškoće, narod je počeo mrmljati, a tada Jošua dolazi pred narod te im stavlja izbor, odlučite kome ćete danas služiti? Ja i moj Bog služit ćemo Gospodinu te učinimo ovaj izbor jasnim jer Krist je naš Bog.

U drugom poglavlju Isus govori o euharistiji, o kruhu i vinu koje će postati njegovo tijelo i hrana za život vječni. Mnogi su tada odstupili i nisu više išli za Isusom, no tada Isus pita i svoje učenike „hoćete li i vi otići“, pa tako i danas pita svakoga od nas, „hoćeš li i ti otići te vjeruješ li u ono što sam Ja učinio i vjeruješ li u moju Riječ?“

Gospodin ima Riječi života vječnoga i daje se kao hrana za život vječni, stoga recimo danas Gospodinu „Ja i moj dom, moja župa, služit ćemo Kristu te mu zahvalite za euharistiju jer euharistija je srce svega i Krist u njoj, a Krist je jedini spas koji nam daje sebe za život vječni – završio je dr. Anto Pavlović.

Potom je uslijedio govor i zahvala za djelovanje župnika dr. Ante Pavlovića kroz godinu dana u Domaslovcu, koje je u ime svih župljana pripremila župna suradnica Nikolina Bizečki Crnković te u svom govoru dotakla mnoga srca, a posebno župnikovo. Uslijedili su darovi, uspomene koje će župnika uvijek podsjećati na njegovu prvu župničku službu, ali i na župljane koji su ga radosno i puna srca prihvatili. Kao dar, dobio je licitarsko srce, personaliziranu krunicu, sliku vitraja Krista Kralja, set čaša za rakiju, sportsku torbu u kojoj se nalazi nekoliko majica za treninge i ručnik te dres s natpisom Župa Krista Kralja, njegovim imenom Anto i brojem 21.

Dres će simbolizirati to da će župnik Anto uvijek biti dio ekipe župe Krista Kralja. Župljani su još neko vrijeme ostali u druženju ispred crkve, a već se pripremaju i za doček svog novog župnika vlč. Ante Bojanića, čije će uvođenje u njegovu novu i prvu službu biti dolazeće nedjelje, 29. kolovoza.